ניכיון צ'קים מאפשר מרווח נשימה לעסקים רבים: כאשר עסקים – בינוניים או גדולים – מקבלים צ'קים לפירעון מאוחר כמו במקרים של שוטף+ 60, ניתן לממש תשלום זה באופן מידי. אופציה זו מאפשרת לבעלי עסקים לאזן את תזרים המזומנים שלהם, ובכך למנוע מצב בו הם מגיעים לכדי חריגה ממסגרת האשראי ואף פשיטת רגל. במילים אחרות, חריגה ממסגרת האשראי יכולה להוביל להחזרתם של הצ'קים ואף להוצאות חריגות בעלויות אשראי נוספות. בהתאם לכך, ובמידה ואתם מעוניינים להימנע מחריגות אלו, אתם מוזמנים להתייעץ עם חברת רם גיוסי אשראי בנוגע לצ'קים אותם תרצו לנכות.

ניכיון צ'קים: מידע חשוב

הקמת עסק וניהולו באופן מאוזן מבחינה כלכלית היא משימה לא פשוטה כלל: בין אם מדובר בטיסות לחו"ל לצורך מפגש עם לקוח, שיווק העסק מול קהלים חדשים, כמו גם הוצאות תחזוקה קבועות – ההוצאות הרבות יכולות להביא לכדי מצב בו הכסף הולך ואוזל. במקום לבקש ברגע האחרון הלוואה עם ריבית גבוהה מהבנק, ניכיון צ'קים הוא הפתרון המומלץ. סוגי צ'קים בהם יש צורך לבצע ניכיון כוללים, בין השאר, צ'קים דחויים, צ'קים המיועדים ללקוחות פרטים או כאלו המיועדים לחברה. נבחן, כעת, כל אחד מצ'קים אלו:

  • ניכיון צ'קים ללקוחות פרטיים: בניגוד לסברה הרווחת שרק בעלי עסקים זקוקים למזומנים וברמת דחיפות גבוהה, גם אנשים פרטיים מעוניינים לקבל אותם במהרה. למה הכוונה? משכירי דירות, לדוגמא, המעוניינים לקבל את דמי השכירות לשנה הקרובה במזומן ובמידי –יכולים להגיש בקשה לניכיון צ'קים אלו ולהמיר אותם במזומן, במקום להפקיד את הצ'ק כל חודש בחודשו.
  • ניכיון צ'ק דחוי: מתן צ'ק דחוי, שמועד הפירעון שלו הוא 30 או 60 ימים מרגע מתן הצ'ק – ובמקרים מסוימים אפילו יותר – מאלצים בעלי עסקים רבים להמתין תקופה ממושכת עד שהם מקבלים בפועל את התשלום. כדי להימנע מתקופת המתנה זו, אשר יכולה להכביד על ביצוע הפעילויות השוטפות של החברה, בנקים וגופים חוץ-בנקאיים מאפשרים לבתי עסק שונים לקבל במהירות ובנוחות כספים אלו.

לעמוד בהתחייבויות השונות בכבוד

כדי לשמור על תזרים מזומנים יציב, מומלץ לפנות למסלול של ניכיון צ'קים: מסלול זה יאפשר לכם להקדים את הזמנים בהם תקבלו את הכספים. בטרם תפנו לנתיב זה, מומלץ, ראשית, לקבל את כל הצ'קים ולהגיש את הבקשה לניכיון. כדי לבצע את תהליך הקשה כנדרש – מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי. לשם כך, צרו קשר בהקדם עם חברת רם גיוסי אשראי.